Motorlaarzen

Een van de belangrijkste elementen van je beschermende kleding zijn de motorlaarzen. Ze worden vaak geproduceerd van leer, kevlar, cordura en lorica. Het is altijd belangrijk dat de motorlaars wordt gepast met de motorbroek die jij draagt. Hierdoor kun je inschatten hoe comfortabel het is en in hoeverre de laars op de broek aansluit. Het is geen probleem als de motorlaars in het begin redelijk strak zit. Door meer gebruik rekt de motorlaars ook iets op. Belangrijk is dat je tenen de neus niet raken en dat je hiel niet kan bewegen tijdens het schakelen. 

Motorlaarzen

3 artikel(en)
Van hoog naar laag sorteren
3 artikel(en)
Van hoog naar laag sorteren

Alpinestars 

Het Italiaanse merk is al sinds 1963 bezig met het verbeteren van de veiligheid voor de motorrijder. Alpinestars heeft vele grote namen zoals Kenny Roberts, Mick Doohan en Marc Marquez geholpen om zo veilig mogelijk in de grindbak te landen. In 2011 kwam Alpinestars voor het eerst op de proppen met het Tech Air Race System. Een airbagsysteem in het motorpak dat er voor zorgde dat Marquez in 2013 zonder kleerscheuren weg kon lopen na een crash met 337 km/h. De ervaring gecombineerd met de Italiaanse passie zorgt er voor dat Alpinestars één van de beste merken is op het gebied van kleding.

 

Forma 

Forma is één van de eerste motorlaarzen fabrikant die gebruik maakt van de Outdry-technologie. Deze technologie blokkeert regenwater aan de buitenzijde van de motorlaars. Forma staat dan ook voor innovatie, veiligheid en hoge kwaliteit. In meer dan 60 landen wordt de motorlaars verkocht. Vooral de stoere en sportievere motorrijders kunnen zich vaak goed identificeren met de Forma motorlaars.

Sidi 

Al vanaf 1960 produceert Sidi schoenen en laarzen. Het is dan ook niet zo gek dat Sidi een zeer populair merk is onder de motorlaarzen. Veel coureurs uit de racewereld dragen het merk Sidi. De motorlaarzen van Sidi vallen over het algemeen iets kleiner uit en zijn eigenlijk gespecialiseerd op de smallere voet. Desondanks produceert Sidi ook voor de bredere voet motorlaarzen. Sidi is niet alleen bekend van de motorwereld, maar ook in de wielrennerij gooit het hoge ogen.