Motorbroeken

Je wilt een motorbroek kopen? Motorbroeken zijn er in verschillende soorten en maten, maar wat is nou de juiste broek die jij moet kiezen? Gelukkig is de keuze voor een bepaalde soort broek altijd persoonlijk en kun je hier geen grote fouten mee maken.

De keuze wordt ongetwijfeld gebaseerd op de manier waarop je jouw motor gebruikt. Het persoonlijke gebruik van de motor bepaald dus zeker voor een deel de kledingstijl die je kiest. Daarnaast heb je mogelijk al een voorkeur voor leer of een kevlar jeans. Zit je in het sportieve segment en heb je tevens een sportieve houding op de motor dan zal je eerder een leren motorcombi of leren overall kiezen.

Motorbroeken

Alpinestars

Het Italiaanse merk is al sinds 1963 bezig met het verbeteren van de veiligheid voor de motorrijder. Alpinestars heeft vele grote namen zoals Kenny Roberts, Mick Doohan en Marc Marquez geholpen om zo veilig mogelijk in de grindbak te landen. In 2011 kwam Alpinestars voor het eerst op de proppen met het Tech Air Race System. Een airbagsysteem in het motorpak dat er voor zorgde dat Marquez in 2013 zonder kleerscheuren weg kon lopen na een crash met 337 km/h. De ervaring gecombineerd met de Italiaanse passie zorgt er voor dat Alpinestars één van de beste merken is op het gebied van kleding.

Belstaff

Het Britse merk dat sinds 1924 al gepassioneerd is voor het maken van motorkleding was dan ook de eerste motorkleding fabrikant die op de proppen kwam met een waterdichte katoenen jas. Daarnaast staat Belstaff ook bekend als een motorkleding merk dat veel voorkomt in films. Grote sterren zoals David Beckham en Kate Moss zijn gekoppeld aan het merk Belstaff.

Bering

Bering is een motorkleding merk dat zijn oorsprong vindt in Frankrijk. Bering begon met het maken van kleding voor de zeevaartsector en met behulp van deze kennis maakt Bering op het moment uitstekende motorkleding. Bering staat bekend als een fabrikant die comfortabele kleding maakt die erg stevig en warm is. Je kan er zeker van uit gaan dat de motorjassen van Bering zowel beschermen tijdens een ongeval als tegen de verschillende weersomstandigheden.

Booster

Het merk Booster dat inmiddels zeer populair is in Amerika maakt langzamerhand steeds meer indruk in Europa en wint ook aan populariteit in ons werelddeel. Booster wordt ontdekt in Europa! De motorkleding van Booster is geschikt voor personen die het hele jaar door rijden en vele kilometers maken. Bijvoorbeeld voor het woon-werk verkeer die in alle weersomstandigheden rijden. Wind, regen maar ook hitte motorkleding van Booster beschermt tegen al deze eigenschappen. Daarnaast is voor de motorkleding van Booster geschikt voor tourrijders. Tourrijders rijden meestal lange afstanden, hierbij kan je denken aan een tourtocht door Nederland of een complete motorvakantie naar Zuid-Frankrijk.

Evolution

 

Sinds 2001 produceerde Evolution uitstekende motorkleding. Het begon met een kleine lijn, maar groeide al snel uit tot een volwaardig motorkleding merk. Van lederen jassen tot aan kevlar jeans. Het assortiment verkocht goed en had een speciale lijn voor dames. Helaas kon Evolution in april 2017 geen koper vinden en dus besloot het bestuur dat het merk/bedrijf werd beëindigd. Evolution heeft het niet zo maar achter gelaten aangezien er speciale voorzieningen zijn getroffen voor bescherming van de merkrechten. Tevens is de garantie op Evolution motorkleding gewaarborgd!

John Doe

 

Ondanks dat de naam erg Brits doet klinken, is John Doe afkomstig uit het Duitse Flörsheim. Het merk is erg populair onder de motorrijders die zich verplaatsen op café racer. Dat komt vooral aangezien de motorkleding van John Doe vaak bestaat uit kevlar dat een vintage look geeft aan de kleding

KTM

In de Oostenrijkse motorfabriek rollen er niet alleen motoren uit de fabriek, maar worden er ook motorbroeken geproduceerd. Een goed voorbeeld uit ons assortiment is de KTM Vented. Een fantastische geventileerde broek die ideaal is voor de warmere temperaturen.

Macna

Macna is een Nederlands motorkleding merk dat in 1991 is begonnen met het fabriceren van hoogwaardige waterdichte motorhandschoenen. Destijds kwam Macna op de proppen met uitstekende prijs kwaliteit motorhandschoenen die de markt wakker schudde. Het fabriceren van de motorkleding bij Macna gebeurt vanuit de visie van de motorrijder. Macna ontwikkelt steeds nieuwe uitkomsten voor motorkleding die ervoor zorgt dat de kleding steeds functioneler en comfortabeler wordt. Daarnaast heeft Macna een breed scala aan motorkleding. Macna heeft motorjassen met een urban look, allround motorjassen voor het snellere werk en lederen raceoveralls die worden geoptimaliseerd door adviezen van de Moto3 coureurs.

 

Segura

Segura is een Frans motorkleding merk dat bij de Bering groep hoort. Segura is inmiddels over de hele wereld verkrijgbaar. Zoals je van een kledingmerk kan verwachten dat onder de Bering groep valt, levert Segura uitstekende kwaliteit. Ze produceren kleding van het sterkste en dikste rundleer tot en met soepel kangoeroeleer. Ook het design van het Franse merk laat niets te wensen over. Het grote voordeel van een leren motorbroek is dat je een stijl kan verwachten die niet alleen op de motor goed staat, maar ook in het dagelijks leven goed te dragen is.

 

Stadler

Stadler maakt sinds 1971 als een van de weinige merken zijn kleding met de hand en dit gebeurt allemaal binnen Europa. De ontwerpen en het maatwerk worden allemaal geproduceerd en bedacht in het Duitse plaatsje Aidenbach. Stadler staat voor kwaliteit en heeft een geweldige service en aftersales. Alle motorkleding is gevoerd met het GORE-TEX membraan zodat het water- en winddicht is. Veel overheidsinstanties rijden met Stadler en hebben langdurige contracten met de fabriek. De kleding van Stadler is niet alleen geschikt om lange toertochten te maken, maar ook voor het woon en werkverkeer. Er zijn diverse soorten motorbroeken met afzonderlijke kwaliteiten.

 

Esquad

Een groep vrienden hield van stijl en veilig motorrijden. Sinds 2003 besloot de vriendgroep beide passies te combineren. Het idee was om de sterkste motorjeans te ontwikkelen. Inmiddels is dit zeker gelukt. Een van de marketing acties van Esquad was een Hummer omhoog werd getild door middel van de Esquad kevlar jeans. Uitmuntende kwaliteit verkrijgbaar bij MOTOR City.