Motorhandschoenen

Het aanschaffen van motorhandschoenen is een belangrijke zaak. Niet alleen de keuze voor conform en kwaliteit is van belang. Ook dien je te kijken onder welke weersomstandigheden de motorhandschoenen worden gebruikt. De handschoen moet dermate flexibel zijn om makkelijk te kunnen ontkoppelen, remmen of gas geven. Belangrijk om in het achterhoofd te houden bij het maken van de keuze voor nieuwe handschoenen is dat handschoenen die bestaan uit rund- of kangoeroeleer meer grip bieden. Daarnaast is het bij leren handschoenen van belang dat ze niet te ruim zitten. Leren handschoenen rekken immers altijd nog iets uit. Zeker wanneer u de gashendel goed weet te vinden!

Voor de koudere omstandigheden biedt MOTOR City speciale motorhandschoenen gemaakt met een thermovoering en een waterdicht membraam. Dit soort motorhandschoenen handschoenen houden u niet alleen droog, maar ook warm.

Motorhandschoenen

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Alpinestars 

Het Italiaanse merk is al sinds 1963 bezig met het verbeteren van de veiligheid voor de motorrijder. Alpinestars heeft vele grote namen zoals Kenny Roberts, Mick Doohan en Marc Marquez geholpen om zo veilig mogelijk in de grindbak te landen. In 2011 kwam Alpinestars voor het eerst op de proppen met het Tech Air Race System. Een airbagsysteem in het motorpak dat er voor zorgde dat Marquez in 2013 zonder kleerscheuren weg kon lopen na een crash met 337 km/h. De ervaring gecombineerd met de Italiaanse passie zorgt er voor dat Alpinestars één van de beste merken is op het gebied van kleding.

 

Bering 

Bering is een motorkleding merk dat zijn oorsprong vindt in Frankrijk. Bering begon met het maken van kleding voor de zeevaartsector en met behulp van deze kennis maakt Bering op het moment uitstekende motorkleding. Bering staat bekend als een fabrikant die comfortabele kleding maakt die erg stevig en warm is. Je kan er zeker van uit gaan dat de motorjassen van Bering zowel beschermen tijdens een ongeval als tegen de verschillende weersomstandigheden.

 

Blauer 

Blauer is een comfortabel merk dat zich al enige jaren heeft gevestigd in het toersegment. Het merk heeft een grote motorjassen lijn en produceert tevens motorhandschoenen en motorhelmen. Het Amerikaanse merk maakt de laatste jaren een opmars in Europa. De motorkleding van Blauer en dus onder andere de motorhandschoenen van Blauer zijn vaak geproduceerd met het oog op de lange afstandsrit. Overigens maakt Blauer voornamelijk gebruik van softshell.

 

Booster 

Het merk Booster dat inmiddels zeer populair is in Amerika maakt langzamerhand steeds meer indruk in Europa en wint ook aan populariteit in ons werelddeel. Booster wordt ontdekt in Europa! De motorkleding van Booster is geschikt voor personen die het hele jaar door rijden en vele kilometers maken. Bijvoorbeeld voor het woon-werk verkeer die in alle weersomstandigheden rijden. Wind, regen maar ook hitte motorkleding van Booster beschermt tegen al deze eigenschappen. Daarnaast is voor de motorkleding van Booster geschikt voor tourrijders. Tourrijders rijden meestal lange afstanden, hierbij kan je denken aan een tourtocht door Nederland of een complete motorvakantie naar Zuid-Frankrijk.

 

Eska 

Eska klinkt misschien als een merk waarvan je nog nooit hebt gehoord. Schrik niet. Dit merk maakt al handschoenen sinds 1912. Het Oostenrijkse bedrijf heeft rijke historie en gigantisch veel ervaring in het produceren van handschoenen. Eska staat bij de echte motorkleding kenners dan ook bekend als een uitmuntend merk die altijd kwaliteit produceert. Tevens staat Eska bekend om haar Gore-Tex producten. Ondanks deze rijke ervaring vallen de prijzen van Eska relatief mee.

 

IXS 

Het Zwitserse IXS draait inmiddels een aantal jaartjes mee en wordt dan ook in het MotoGP circus veel gedragen. Bekende coureurs die altijd worden beveiligd door IXS zijn onder andere Dominique Aegerter, Bradley Smith en Brad Binder. Naast de race ervaring heeft IXS ook haar doel gericht om het normale woon- en werkverkeer. Niet alleen qua prijs is het een uitstekende keuze ook qua looks heeft IXS alles wat een motorrijder nodig heeft.

 

Segura 

Segura is een Frans motorkleding merk dat bij de Bering groep hoort. Segura is inmiddels over de hele wereld verkrijgbaar. Zoals je van een kledingmerk kan verwachten dat onder de Bering groep valt, levert Segura uitstekende kwaliteit. Ze produceren kleding van het sterkste en dikste rundleer tot en met soepel kangoeroeleer. Ook het design van het Franse merk laat niets te wensen over. Het grote voordeel van een leren motorbroek is dat je een stijl kan verwachten die niet alleen op de motor goed staat, maar ook in het dagelijks leven goed te dragen is.

 

TRV 

TRV zijn motorhandschoenen die zeer scherp zijn geprijsd. Het merk heeft zich toegespitst op de motorrijder die niet het duurste materiaal hoeft te hebben, maar wel veilig van A naar B wil komen. TRV biedt voor iedere soort motorrijder een perfecte optie om op een relatief goedkope manier zijn of haar motorhandschoen te vinden.