Jet helmen

De keuze aan jethelmen is tegenwoordig gigantisch. Het is een zeer populaire helm die te verkrijgen is in elke kleur, model en uitvoering. Belangrijk om te weten is dat de jethelm niet de meest veilige helm ter wereld is. De kin wordt bijvoorbeeld niet beschermd. De jethelm is erg geschikt voor een heerlijke zomerse avondrit. Toch is het aan te raden om een jethelm te kopen met een geïntegreerd vizier of de helm altijd te dragen met een bril. Niet alleen tegen de regen, maar ook tegen de wind.

1-24 of 41
Van hoog naar laag sorteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2
1-24 of 41
Van hoog naar laag sorteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Blauer 

Blauer is een comfortabel merk dat zich al enige jaren heeft gevestigd in het toersegment. Het merk heeft een grote motorjassen lijn en produceert tevens motorhandschoenen en motorhelmen. Het Amerikaanse merk maakt de laatste jaren een opmars in Europa. De motorkleding van Blauer en dus onder andere de jethelmen van Blauer zijn vaak geproduceerd met het oog op de lange afstandsrit. Overigens maakt Blauer voornamelijk gebruik van softshell. 

Davida 

Het stoere Engelse merk werkt zich al dertig jaar uit de naad om de perfecte helm te fabriceren. De bekende klassieke look van Davida is eigenlijk geschikt voor elke café racer dan wel naked bike rijder. Tevens staat Davida bekend om haar uitstekende pasvorm en oog voor detail. Tevens is het de enige Engelse fabriek die zich heeft gespecialiseerd in de ontwikkeling van motorhelmen. 

 

HJC 

HJC produceert al sinds 1971 motorhelmen en heeft zich al meerdere malen bewezen dat zij één van de beste zijn op de markt. Miljoenen helmen worden per jaar geproduceerd door het gigantische bedrijf en in ieder markt segment is het merk dan ook te vinden. Zowel in de WorldSBK als de MotoGP of de motorcross is HJC een marktleider. Daarnaast staat HJC bekend om zijn fantastische prijs kwaliteit verhouding. Een van de grote namen waar HJC onder andere mee heeft gewerkt is bijvoorbeeld Jorge Lorenzo. Daarnaast staat HJC bekend om haar uiterst comfortabele en goed passende helmschalen. 

Kabuto 

In meer dan 100 verschillende landen worden inmiddels de Kabuto helmen gedragen. Dat is ook niet zo gek aangezien de filosofie van het bedrijf het volgende inhoudt: “Het beste kan altijd verbeterd worden.” De twee fundamentele gedachten van de Kabuto fabriek zijn dan ook veiligheid en design. Dankzij het ruime assortiment is er voor iedere type motorrijder wel een Kabuto motorhelm beschikbaar. 

Lazer 

De oudste en misschien wel bekendste helmen merk is lazer. De eerste helm van Lazer betrof een leren hoofdbescherming dat men tegenwoordig als muts zal kwalificeren. Niet alleen in de motorwereld zijn ze zeer vooruitstrevend, maar ook in de wielrennerij is Lazer zeer bekend. Lazer staat dan ook bekend als de perfecte combinatie tussen desing, comfort, veiligheid en technologie. Mocht je interesse hebben in een Lazer motorhelm dan ben je in ieder geval niet de eerste!

 Schuberth 

Het Duitse motorhelmen merk staat al jaren in de top van het toersegment. De Duitse systeem helmen zijn inmiddels geperfectioneerd. Je herkent de Schuberth helm niet alleen aan het embleem, maar ook aan de iconische stijl en hoogwaardige kwaliteit. Inmiddels produceert het bedrijf al meer dan vijftig jaar helmen en staat tevens bekend om het comfort. Kortom, Schuberth is de perfecte helm voor de toerliefhebber. Maar ook in de racerij maakt Schuberth stappen. Inmiddels draagt het hele veld van de Red Bull Rookies Cup Schuberth motorhelmen. 

Shoei 

Shoei is misschien wel het bekendste motorhelmen merk dat tegenwoordig op de markt is. Een zeer bekende coureur, Mark Marquez, rijdt al jaren met Shoei. Hij is niet de enige kampioen die onder andere met Shoei heeft gereden. Daarnaast staat Shoei bekend om haar diverse maten van helmschalen, fantastisch werkende Pinlock-systemen en zijn ze zeer geruisloos. Het succes begon allemaal in Amerika, maar waaide al snel over naar Euorpa. Nog steeds vindt de productie plaats in Japan en vanaf het begin staat de Shoei bekend om zijn geweldige pasvorm.