Integraal helmen

De integraalhelm heeft de meest bekende vorm van een motorhelm. Het is niet alleen de meest bekende motorhelm, maar ook de meest beschermende motorhelm. Het is de veiligste keuze. Dit komt doordat de helmschalen zoveel mogelijk uit één stuk worden geproduceerd zodat het hoofd  de maximale bescherming kan krijgen. Er zijn veel verschillende soorten integraalhelmen. Daarnaast worden alle integraalhelmen tegenwoordig gerevolutioneerd door middel van de windtunnel. Ben jij dus op zoek naar een integraalhelm kijk dan niet verder, maar klik rustig op de categorie integraalhelm.

1-24 of 71
Van hoog naar laag sorteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
1-24 of 71
Van hoog naar laag sorteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Arai 

Een zeer bekend merk binnen de motorhelmen is Arai. Niet alleen in de racerij, maar ook in de andere motorsportsegmenten is Arai een toonaangevend merk. Al sinds 1937 probeert de familie Arai de perfecte helm te ontwikkelen. Een Arai schaal wordt tot vijf keer over intensief getest. Tevens wordt elke Arai helm gesigneerd door de medewerker die hem mede heeft geproduceerd. Deze handtekening staat volgens meneer Arai voor loyaliteit, bescherming en dat de helm is goedgekeurd volgens de waarden van Arai. 

Caberg 

Het Italiaanse merk houdt zich al veertig jaar lang bezig met het perfectioneren van de motorhelm. In het toersegment is Caberg één van de koplopers. Zo was het Caberg die als eerste met een systeemhelm met zonnevizier op de proppen kwam. Tegenwoordig kenmerkt Caberg zich als een merk die niet alleen kwalitatief hoogstaand is, maar ook scherp geprijsd. Daarnaast heeft het onlangs haar assortiment uitgebreid door middel van een flink aantal jethelmen. 

Kabuto 

In meer dan 100 verschillende landen worden inmiddels de Kabuto helmen gedragen. Dat is ook niet zo gek aangezien de filosofie van het bedrijf het volgende inhoudt: “Het beste kan altijd verbeterd worden.” De twee fundamentele gedachten van de Kabuto fabriek zijn dan ook veiligheid en design. Dankzij het ruime assortiment is er voor iedere type motorrijder wel een Kabuto motorhelm beschikbaar. 

Nexx 

Nexx staat bekend om haar productie van retro helmen. De helmen passen vaak in het beeld van knappe oldtimer, gave café racers en ruige naked bikes. Vaak worden de Nexx helmen gecombineerd met andere Kevlar kleding. Desondanks heeft Nexx haar productie zo op orde dat toch elke type motorrijder kan slagen met een Nexx  helm. 

Schuberth 

Het Duitse motorhelmen merk staat al jaren in de top van het toersegment. De Duitse systeem helmen zijn inmiddels geperfectioneerd. Je herkent de Schuberth helm niet alleen aan het embleem, maar ook aan de iconische stijl en hoogwaardige kwaliteit. Inmiddels produceert het bedrijf al meer dan vijftig jaar helmen en staat tevens bekend om het comfort. Kortom, Schuberth is de perfecte helm voor de toerliefhebber. Maar ook in de racerij maakt Schuberth stappen. Inmiddels draagt het hele veld van de Red Bull Rookies Cup Schuberth motorhelmen. 

Shoei 

Shoei is misschien wel het bekendste motorhelmen merk dat tegenwoordig op de markt is. Een zeer bekende coureur, Mark Marquez, rijdt al jaren met Shoei. Hij is niet de enige kampioen die onder andere met Shoei heeft gereden. Daarnaast staat Shoei bekend om haar diverse maten van helmschalen, fantastisch werkende Pinlock-systemen en zijn ze zeer geruisloos. Het succes begon allemaal in Amerika, maar waaide al snel over naar Euorpa. Nog steeds vindt de productie plaats in Japan en vanaf het begin staat de Shoei bekend om zijn geweldige pasvorm.