Helmen

Helmen

1-24 of 198
Van hoog naar laag sorteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
1-24 of 198
Van hoog naar laag sorteren
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Arai 

Een zeer bekend merk binnen de motorhelmen is Arai. Niet alleen in de racerij, maar ook in de andere motorsportsegmenten is Arai een toonaangevend merk. Al sinds 1937 probeert de familie Arai de perfecte helm te ontwikkelen. Een Arai schaal wordt tot vijf maal intensief getest. Tevens wordt elke Arai helm gesigneerd door de medewerker die hem mede heeft geproduceerd. Deze handtekening staat volgens meneer Arai voor loyaliteit, bescherming en dat de helm is goedgekeurd volgens de waarden van Arai.

 

Blauer 

Blauer is een comfortabel merk dat zich al enige jaren heeft gevestigd in het toersegment. Het merk heeft een grote motorjassen lijn en produceert tevens motorhandschoenen en motorhelmen. Het Amerikaanse merk maakt de laatste jaren een opmars in Europa. De motorkleding van Blauer en dus onder andere de motorhelmen van Blauer zijn vaak geproduceerd met het oog op de lange afstandsrit. Een comfortabele helm die voor elke toerliefhebber beschikbaar is.

 

Caberg 

Het Italiaanse merk houdt zich al veertig jaar lang bezig met het perfectioneren van de motorhelm. In het toersegment is Caberg één van de koplopers. Zo was het Caberg die als eerste met een systeemhelm met zonnevizier op de proppen kwam. Tegenwoordig kenmerkt Caberg zich als een merk die niet alleen kwalitatief hoogstaand is, maar ook scherp geprijsd. Daarnaast heeft het onlangs haar assortiment uitgebreid door middel van een flink aantal jethelmen.

Cardo 

Cardo zal je leven niet redden, maar je telefoontje wel opnemen. Cardo is namelijk een producent die zich specialiseert in communicatiesystemen. De systemen zijn vaak uitgerust met zowel bluetooth als DMC technologie.

 

Davida 

Het stoere Engelse merk werkt zich al dertig jaar uit de naad om de perfecte helm te fabriceren. De bekende klassieke look van Davida is eigenlijk geschikt voor elke café racer dan wel naked bike rijder. Tevens staat Davida bekend om haar uitstekende pasvorm en oog voor detail. Tevens is het de enige Engelse fabriek die zich heeft gespecialiseerd in de ontwikkeling van motorhelmen.

 

HJC 

HJC produceert al sinds 1971 motorhelmen en heeft zich al meerdere malen bewezen dat zij één van de beste zijn op de markt. Miljoenen helmen worden per jaar geproduceerd door het gigantische bedrijf en in ieder markt segment is het merk dan ook te vinden. Zowel in de WorldSBK als de MotoGP of de motorcross is HJC een marktleider. Daarnaast staat HJC bekend om zijn fantastische prijs kwaliteit verhouding. Een van de grote namen waar HJC onder andere mee heeft gewerkt is bijvoorbeeld Jorge Lorenzo. Daarnaast staat HJC bekend om haar uiterst comfortabele en goed passende helmschalen.

 

Kabuto 

In meer dan 100 verschillende landen worden inmiddels de Kabuto helmen gedragen. Dat is ook niet zo gek aangezien de filosofie van het bedrijf het volgende inhoudt: “Het beste kan altijd verbeterd worden.” De twee fundamentele gedachten van de Kabuto fabriek zijn dan ook veiligheid en design. Dankzij het ruime assortiment is er voor iedere type motorrijder wel een Kabuto motorhelm beschikbaar.

 

Lazer 

De oudste en misschien wel bekendste helmen merk is lazer. De eerste helm van Lazer betrof een leren hoofdbescherming dat men tegenwoordig als muts zal kwalificeren. Niet alleen in de motorwereld zijn ze zeer vooruitstrevend, maar ook in de wielrennerij is Lazer zeer bekend. Lazer staat dan ook bekend als de perfecte combinatie tussen desing, comfort, veiligheid en technologie. Mocht je interesse hebben in een Lazer motorhelm dan ben je in ieder geval niet de eerste!

 

Nexx 

Nexx staat bekend om haar productie van retro helmen. De helmen passen vaak in het beeld van knappe oldtimer, gave café racers en ruige naked bikes. Vaak worden de Nexx helmen gecombineerd met andere Kevlar kleding. Desondanks heeft Nexx haar productie zo op orde dat toch elke type motorrijder kan slagen met een Nexx  helm.

 

Nolan 

Nolan is een zeer bekend motorhelmen merk dat inmiddels al wat jaartjes meegaat. De productie van Nolan motorhelmen is ontstaan uit de passie voor motorrijden. Sinds het ontstaan van Nolan heeft de fabriek nooit haar deuren geopend voor vreemden. Dit resulteert in een ontzettend goed ontwikkelde helm die immers altijd naar haar eigen idealen is geproduceerd. Daarnaast staat Nolan bekend om haar constante innovatie. Iets dat zich heeft geuit in de uitstekende communicatie systemen van Nolan.

 

Roof 

Roof is een typisch helmenmerk dat out of the box denkt. In een korte tijdsperiode is het gegroeid naar een toonaangevend merk die niet meer is weg te denken in de helmenindustrie. Voortdurend is het merk opzoek naar innovatie en creativiteit. Ze staan dan ook bekend om de typische systeemhelm die onder andere zeer goed past bij een naked bike, café racer of street fighter.

 

Schuberth 

Het Duitse motorhelmen merk staat al jaren in de top van het toersegment. De Duitse systeem helmen zijn inmiddels geperfectioneerd. Je herkent de Schuberth helm niet alleen aan het embleem, maar ook aan de iconische stijl en hoogwaardige kwaliteit. Inmiddels produceert het bedrijf al meer dan vijftig jaar helmen en staat tevens bekend om het comfort. Kortom, Schuberth is de perfecte helm voor de toerliefhebber. Maar ook in de racerij maakt Schuberth stappen. Inmiddels draagt het hele veld van de Red Bull Rookies Cup Schuberth motorhelmen.

 

Scorpion 

Eén van de redenen waarom Scorpion zeer populair is als motorhelm is het feit dat bij Scorpion de helm in zijn geheel wordt geproduceerd. Dit betekent dus, in tegenstelling tot veel andere merken, dat elke productiefase wordt gecontroleerd om de juiste kwaliteit te kunnen leveren. Er worden dus geen onderdelen door kleine toeleveranciers aan een Scorpion motorhelm toegevoegd. Daarnaast staat de Scorpion motorhelm bekend om haar uitdagende kleuren. Inmiddels staat Scorpion bij het lijstje van mondiale topproducenten van motorhelmen!

 

Shoei 

Shoei is misschien wel het bekendste motorhelmen merk dat tegenwoordig op de markt is. Een zeer bekende coureur, Marc Marquez, rijdt al jaren met Shoei. Hij is niet de enige kampioen die onder andere met Shoei heeft gereden. Daarnaast staat Shoei bekend om haar diverse maten van helmschalen, fantastisch werkende Pinlock-systemen en zijn ze zeer geruisloos. Het succes begon allemaal in Amerika, maar waaide al snel over naar Euorpa. Nog steeds vindt de productie plaats in Japan en vanaf het begin staat de Shoei bekend om zijn geweldige pasvorm.